Team Ekonomi

Pengar är inte livet, men livet blir lättare med pengar.

Vill du hänga med på det som påverkar din plånbok och hur du kan påverka vad den innehåller? Då har du kommit rätt.

Här kan du läsa om det som händer i omvärlden, vad det betyder för dig och vad du kan och behöver tänka på själv. Det finns inget svart eller vitt i ekonomi. Det finns inget rätt eller fel. Men det finns kloka, genomtänkta beslut och det finns förhastade, mindre smarta beslut.

Vi som skriver på bloggen Team Ekonomi är oberoende och utgår från våra sakliga analyser. Vår samlade kompetens och erfarenhet ger trygghet för dig som följare. Vi vill underlätta för dig att bättre förstå förutsättningarna för dina beslut så att ditt liv blir friare och roligare. Inte bara idag utan även i framtiden.

Cecilia Hermansson, ekon. dr, tidigare chefekonom på Swedbank, forskar på KTH om bankrådgivarmötet. Cecilia bloggar om omvärldsekonomi, makroekonomi.

Kristian Bäckman, konsumentvägledare i Uddevalla kommun. Ledamot i Allmänna Reklamationsnämnden. Konsument Uddevalla kom på 1:a plats 2013 i konsumentupplysning för gymnasieelever i Konsumentverkets genomgång. Kristian bloggar främst om konsumenträtt.

Mikaela Idermark, magisterex. i ekonomi, tid. vVD på Unga aktiesparare, nu CFO och PR Director på Veronica Virta. Mikaela bloggar främst om spara-frågor.

Ylva Yngveson, civilekonom, tid. chef för Institutet för Privatekonomi på Swedbank och Sparbankerna, numera fristående privatekonomisk analytiker på Pro Norna AB. Ylva bloggar om stort och smått inom privatekonomi.

Välkommen!